Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn tweede zege van dit seizoen binnen. Tijdens de grote internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival wist de crosser uit Oploo zowel de beide MX1 manches als de superfinale winnend af te sluiten.

Na zijn zege in het Britse Hawkstone Park bouwde hij deze week verder om ook dit weekend in Lacapelle Marival meer en meer ritme op te doen. Met vertrouwen begon hij aan de dag en zette in de tijdtraining gelijk een scherpe tijd neer waarmee hij de pole position wist te veroveren. Later op de dag voegde hij hier twee manchezeges in de MX1 klasse aan toe en in de superfinale rekende hij na een mindere start af met de Brit Max Anstie en kwam met een verschil van vijf seconden als winnaar over de finish.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was een geweldig weekend. Ik voelde me goed op de motor en op de baan. We moesten vandaag veel rijden en dat was fijn. In de superfinale miste ik mijn start maar ik werkte mijzelf vanaf een vijfde plaats terug op naar voren. Ik voelde me heel comfortabel. De motor is super op dit moment en daarvoor moet ik het Red Bull KTM team bedanken. Het hele team werkt hard en ik waardeer echt wat ze voor mij doen. Ik kan niet wachten totdat het seizoen van start gaat.’’

 

Herlings zal zijn voorbereiding in de komende dagen verder zetten en gaat op 4 maart van start in de eerste Grand Prix van dit seizoen in het Argentijnse Neuquen.

Daguitslag int.wedstrijd Lacapelle Marival:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Clement Desalle 42 Pnt
3 Max Anstie 38 Pnt
4 Shaun Simpson 37 Pnt
5 Harri Kullas 30 Pnt

Uitslag superfinale:
1 Jeffrey Herlings
2 Max Anstie
3 Clement Desalle
4 Shaun Simpson
5 Pauls Jonass