Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo iedereen zijn wil opgelegd. In beide manches koos hij ervoor om de wedstrijd netjes op te bouwen en vooral in het tweede deel van de manche het tempo op te voeren. Dit zorgde ervoor dat de crosser uit Oploo in zowel de eerste als de tweede manche onbedreigd naar de zege kon rijden.

Het circuit lag er gezien de weersomstandigheden van de afgelopen wekend goed bij. Wel ontstonden er al snel sporen en werd de baan gedurende de dag steeds verraderlijker. Jeffrey had het gelijk goed naar zijn zin op het circuit en zette in de training een aantal keren aan om een goede tijd neer te zetten. Zijn snelste tijd was net een fractie sneller als die van de tweede man waardoor hij de pole position veroverde.

In het sterke internationale deelnemersveld was het belangrijk om een goede start te pakken. Dit deed hij en als tweede kon hij aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde rekende hij gelijk af met Romain Febvre en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Netjes rijdend ging hij over het circuit en gaf de concurrentie geen kans om hem weer van de koppositie te verstoten. Omdat hij het tempo strak hield tot aan de finishvlag, sloot hij de manche met een voorsprong van 28 seconden winnend af.

Het circuit lag er voor de tweede manche nog verraderlijker in waardoor Jeffrey besloot om in de beginfase geen grote risico’s te nemen. Wel nam hij gelijk de leiding in handen maar stond vervolgens een aantal ronden onder druk van een groepje van rijders. Echter toen de crosser uit Oploo in zijn ritme kwam, voerde hij het tempo op en begon weg te lopen. Dansend over de knippen werd zijn voorsprong steeds groter en dit zorgde ervoor dat hij de wedstrijd met een riante voorsprong winnend af wist te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Jeffrey het dagklassement en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Aankomend weekend staat voor The Bullet zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard op het programma!

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Gautier Paulin 44 Pnt
3 Max Anstie 40 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Shaun Simpson 31 Pnt