Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in het hol van de leeuw de Grand Prix van Italie gewonnen. Herlings reed twee ijzersterke manches en maakte geen enkele fout. Dit zorgde ervoor dat hij beide manches wist te winnen en nu een voorsprong heeft van tien punten op Antonio Cairoli in de strijd om de wereldtitel.

Herlings begon hongerig aan de Grand Prix. Na zijn tweede plaats in de Grand Prix van Spanje wilde hij proberen om voor de winst te gaan in de Grand Prix waar Antonio Cairoli de grote thuisfavoriet was. De crosser uit Oploo opende gelijk sterk met hele snelle tijden in de trainingen en schreef op overtuigende wijze de kwalificatieheat op zijn naam.

In beide manches zat Herlings er vooraan bij, wat het leven een stuk makkelijker maakte ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. In de eerste manche controleerde hij gelijk vanaf de beginfase en bouwde zijn wedstrijd netjes op. Gedurende de wedstrijd sloeg hij een gat op Clement Desalle en schreef de manche onbedreigd op zijn naam. In de tweede manche had hij Antonio Cairoli voor zich met de start. Gelijk voerde hij de druk op en in de beginfase wist hij op slimme wijze de koppositie over te nemen. Cairoli hield de druk op de ketel maar Jeffrey hield het hoofd koel en begon in het tweede deel van de wedstrijd weg te lopen. Omdat Cairoli hem in de slotfase moest laten gaan, kon Jeffrey met vertrouwen naar de zege rijden en pakte hiermee het maximale aantal punten.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik begon gelijk goed op zaterdag door in de trainingen de snelste tijden op de klokken te zetten. We hebben de laatste weken hard gewerkt aan de start en ik denk dat we iets gevonden hebben. Dit weekend heb ik drie goede starts gepakt en ik hoop dat ik in de komende wedstrijden steeds in de top vijf aan de wedstrijd kan beginnen. Ik en het team hebben veel naar starts van goede starters gekeken zoals Cairoli, Glenn en Max Nagl en veel geanalyseerd. Het is duidelijk dat ik het mijzelf in de eerste drie wedstrijden erg moeilijk heb gemaakt omdat ik toen telkens van ver terug moest komen. Ondanks dat dit niet mijn favoriete baan is, heb ik het hier goed naar mijn zin gehad. De fans waren natuurlijk voor Tony maar toch vond ik het mooi. Ik ben fysiek erg sterk op dit moment en kon in de tweede helft van de manche bij hem weglopen.’’

 

Na vier wedstrijden om het wereldkampioenschap staat Jeffrey aan de leiding in het wereldkampioenschap met een voorsprong van tien punten op Antonio Cairoli. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

Daguitslag Grand Prix Italie:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Clement Desalle 42 Pnt
3 Antonio Cairoli 40 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 191 Pnt
2 Antonio Cairoli 181 Pnt
3 Clement Desalle 145 Pnt
4 Romain Febvre 135 Pnt
5 Gautier Paulin 129 Pnt