Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM team heeft beide manches van de Grand Prix in Letland weten te winnen. In zowel de eerste als de tweede manche moest Herlings een inhaalrace rijden maar knokkend voor iedere meter rekende hij in beide manches af met de concurrentie en pakte het maximale aantal punten.

Op zaterdag was duidelijk dat Jeffrey het goed naar zijn zin had op het circuit van Kegums. De baan werd in tegengestelde richting gereden maar hierop had Herlings zijn draai gelijk gevonden en wist in de trainingen snelle tijden op de klok te zetten. Ook in de kwalificatieheat maakte hij indruk door de pole position te veroveren met een verschil van vijftig seconden op de tweede man.

In de eerste manche op zondag moest Herlings een inhaalrace rijden. De crosser uit Oploo werd na het vallen van het starthek ingesloten en kon daardoor pas in het middenveld aan de wedstrijd beginnen. Met grote stappen kwam hij door het veld terug naar voren en wist in de negende ronde de koppositie van Antonio Cairoli over te nemen. In de rest van de manche hield Herlings het tempo strak en won met een voorsprong van rond de vijf seconden de eerste manche.

Antonio Cairoli probeerde het in de tweede manche en ging er als een haas vandoor toen het starthek viel. Herlings kwam opnieuw niet heel goed uit de start en moest van buiten de top vijf terug naar voren komen. Op het moment dat hij zich op had weten te werken naar een tweede plaats had Cairoli al een gat van tien seconden. Ondanks dat Herlings nog even een flinke fout maakte, bleef hij kalm en begon met een goed ritme het gat te dichten op Cairoli. Ook de Siciliaan zette alles op alles maar Herlings maakte het verschil en met rondetijden die regelmatig twee tot drie seconden sneller waren, werkte Herlings zich op tot aan het achterwiel van Cairoli. Gelijk ging hij in de aanval en toen ze tussen een paar achterblijvers kwamen, sloeg hij toe en nam de koppositie over. Cairoli probeerde nog aan te pikken maar er stond geen maat op Herlings die het tempo strak bleef houden en uiteindelijk nog met een veilige voorsprong wist te winnen.

Met een dubbele manchezege won Jeffrey de Grand Prix van Letland en heeft hiermee zijn voorsprong in de tussenstand uit weten te bouwen naar 29 punten. Aankomend weekend wordt de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap verreden in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag MXGP Letland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 38 Pnt
4 Clement Desalle 32 Pnt
5 Tim Gajser 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 336 Pnt
2 Antonio Cairoli 307 Pnt
3 Clement Desalle 244 Pnt
4 Romain Febvre 223 Pnt
5 Gautier Paulin 218 Pnt