Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft op dominante wijze de Grand Prix van Duitsland weten te winnen. De crosser uit Oploo won de eerste manche op gecontroleerde wijze maar leek in de tweede manche vleugels te hebben gekregen. Op het verraderlijke circuit maakte hij geen enkele fout en liep ver weg bij zijn achtervolgers. Omdat zijn grootste concurrent in de titelstrijd, Antonio Cairoli, niet verder kwam dan een zesde plaats, heeft hij zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 47 punten.

Het Talkessel circuit lag er op zaterdag verraderlijk bij. Er ontstonden verraderlijke sporen en harde knippen in het circuit. Toch liet Jeffrey er gelijk al geen gras over groeien en wist nadat hij in de tijdtraining ruim de snelste tijd neer had weten te zetten op overtuigende wijze de kwalificatieheat te winnen.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist onmiddellijk de koppositie in handen te nemen. Herlings had gelijk een goed ritme in handen en liep steeds iets verder weg bij de concurrentie. Na een manche waarin hij geen enkele fout maakte, kwam hij met een voorsprong van 16 seconden op de tweede man als winnaar over de finish.

In de tweede manche leek hij kopstart te pakken maar omdat hij in de eerste bocht iets te ver naar buiten ging, kwam Gautier Paulin hem voorbij. Herlings sloeg gelijk terug en nam in de tweede bocht de koppositie terug in handen. In deze manche ging het rijden nog makkelijker dan in de eerste manche en dit zorgde ervoor dat hij al snel een veilige voorsprong had. Strak rijdend bleef hij een hoog tempo rijden en leek absoluut geen moeite te hebben met het verraderlijke circuit. Jeffrey zette de volledige wedstrijd naar zijn hand en won met een voorsprong van meer dan twintig seconden.

Met een dubbele manchezege won Jeffrey zijn zesde Grand Prix van het seizoen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 47 punten op Antonio Cairoli. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Britse Matterley Basin.