Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn 74ste Grand Prix overwinning binnen. Tijdens de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP rekende hij in twee spannende manches af met Antonio Cairoli en pakte het volle aantal punten.

Het weekend begon op zaterdag voortvarend toen Herlings in zowel de vrije training als de tijdtraining ruim de snelste tijd neer wist te zetten. In de kwalificatieheat had hij het in de beginfase even moeilijk om in het ritme te komen waardoor de kopman een gat kon slaan. Jeffrey sloeg in de slotfase toe en wist toen Tim Gajser en Glenn Coldenhoff nog te passeren en kwam als tweede over de finish.

In de eerste manche was het uitermate spannend. Antonio Cairoli reed lang aan de leiding totdat Herlings het gat wist te dichten en de aanval inzette. Bij de eerste aanval van Herlings kon Cairoli gelijk terug slaan omdat Jeffrey even een probleem had met een blokkerende voorrem. Bij de tweede keer, raakten beide rijders elkaar bij het uitkomen van een bocht waardoor Cairoli ten val kwam en Herlings onbedreigd naar de zege kon rijden. ‘’Het was absoluut niet mijn bedoeling om Cairoli van de motor te rijden. We gingen samen de bocht in en raakten elkaar waardoor hij ten val kwam. Ik had hem al eerder ingehaald maar  kreeg toen een probleem waardoor mijn voorwiel blokkeerde. Dit zorgde ervoor dat Cairoli mij terug pakte.” Vertelt Jeffrey.

In de tweede manche sloeg hij in de slotfase toe. Hij pakte een goede start, werkte zich op naar een tweede plaats en volgde Antonio Cairoli. Met nog twee ronden te gaan voerde hij het tempo op en sloop naar het achterwiel van Cairoli toe. In de laatste ronde sloeg hij toe en nam de leiding over. Ondanks de druk van Cairoli hield Jeffrey het hoofd koel en won de manche.

‘’Ik heb mijn uiterste best gedaan. Ik wilde niet de hele manche in het stof van Cairoli rijden en heb in de slotfase aangezet. Het lukte me om Cairoli nog te passeren waardoor ik mijn honderdste podium heb weten te behalen en mijn 74ste Grand Prix overwinning!’’ waren de woorden van een tevreden Jeffrey Herlings.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft Herlings nu een voorsprong van 54 punten op Antonio Cairoli. Volgend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag MXGP Engeland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Romain Febvre 36 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Tim Gajser 36 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 436 Pnt
2 Antonio Cairoli 382 Pnt
3 Clement Desalle 314 Pnt
4 Romain Febvre 291 Pnt
5 Gautier Paulin 267 Pnt