Op het circuit van St. Jean d’Angely heeft Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP weten te winnen. Herlings wist beide manches winnend af te sluiten en dit zorgde ervoor dat hij zijn voorsprong in de strijd om de titel uit heeft weten uit te bouwen naar 62 punten.

Het circuit van St. Jean d’Angely staat bekend als zeer technisch met veel hoogteverschillen. De crosser uit Oploo had het juiste gevoel al snel gevonden op het circuit en wist in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. Later op de dag wist hij ook de kwalificatieheat naar zijn hand te zetten. De crosser uit Oploo was duidelijk in zijn element op het technische circuit want met rondetijden die regelmatig anderhalf tot twee seconden sneller waren als die van de concurrentie wist hij de heat met een voorsprong van 18 seconden winnend af te sluiten en pakte de pole position.

De circuitomstandigheden waren op zondag heel anders dan op zaterdag. Hevige onweersbuien zorgden ervoor dat de baan op zondagochtend nat en modderig was. Al snel ontstonden er diepe sporen, die het circuit verraderlijk maakten. In de eerste manche besloot Jeffrey om helemaal aan de buitenzijde achter het starthek te gaan staan omdat hier de ondergrond droger was. Het was een gok maar pakte wel heel goed uit want Herlings kwam als leider uit de eerste bocht en had gelijk vrij baan. Clement Desalle volgde hem in de eerste paar ronden maar moest de Nederlander daarna laten gaan. Herlings werkte een foutloze manche af en won de wedstrijd.

In de tweede manche koos hij opnieuw voor de buitenzijde achter het starthek, echter ditmaal was het Romain Febvre die eerder weg kwam waardoor Herlings niet goed in kon sturen en van rond de vijfde plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Op het met sporen bezaaide circuit reed Herlings op gecontroleerde wijze terug naar een derde plaats maar opdat moment hadden Antonio Cairoli en Tim Gajser al een gaatje weten te slaan. Herlings begon het te dichten en nadat hij Gajser had verschalkt ging hij op jacht naar Cairoli. Het gat van negen seconden werd binnen drie ronden gedicht en vrijwel gelijk wist hij de koppositie over te  nemen. Herlings hield het tempo strak en bouwde nog een veilige voorsprong op waardoor hij zijn achtste Grand Prix zege van dit seizoen veilig wist te stellen.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap heeft hij zijn voorsprong weten te vergroten van 62 punten. Volgend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

Daguitslag Grand Prix van Frankrijk:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 42 Pnt
3 Tim Gajser 38 Pnt
4 Clement Desalle 37 Pnt
5 Romain Febvre 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 486 Pnt
2 Antonio Cairoli 424 Pnt
3 Clement Desalle 351 Pnt
4 Romain Febvre 323 Pnt
5 Gautier Paulin 296 Pnt