Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn tiende Grand Prix zege van 2018 binnen. Herlings won op gecontroleerde wijze de eerste manche en wist ook de tweede manche naar zijn hand te zetten.

In de eerste manche kende Herlings een moeilijke beginfase waarin hij vanaf een tweede plaats terug viel naar een zesde positie. De crosser uit Oploo bleef hier rustig onder en begon aan te vallen toen hij het juiste ritme gevonden had. Strak sturend wist hij Clement Desalle, Gautier Paulin, Romain Febvre, Antonio Cairoli en uiteindelijk ook Tim Gajser te passeren en won de wedstrijd.

Na het vallen van het starthek in de tweede manche sloeg Herlings gelijk toe. In de top drie kwam hij door de eerste bocht en ging in de aanval op de rijders voor hem. Hij stootte door naar de koppositie maar moest vervolgens het tempo strak houden omdat Clement Desalle en Tim Gajser de druk op de ketel hielden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Herlings steeds beter in zijn ritme en kon hij een veilige voorsprong opbouwen op Desalle. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij beide manches te winnen en pakte hiermee zijn tiende Grand Prix zege van het seizoen.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Als je dit op woensdag voor mijn vlucht naar Indonesie had gezegd, had ik het niet gelooft. We hebben hier drie manches weten te winnen en een keer een tweede plaats weten te behalen. We hebben niets verloren maar alleen maar gewonnen. Het kampioenschap is nog lang maar we staan er goed voor.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft Herlings zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 24 punten. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Loket, Tsjechie maar voor het zover is, rijdt Herlings eerst nog de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Daguitslag Grand Prix van Indonesie:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Antonio Cairoli 38 Pnt
5 Tommy Searle 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 583 Pnt
2 Antonio Cairoli 559 Pnt
3 Clement Desalle 447 Pnt
4 Tim Gajser 410 Pnt
5 Romain Febvre 400 Pnt