Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft beide manches van de Grand Prix van Tsjechie gewonnen. Herlings was op het circuit van Loket, waar hij met gemengde gevoelens naar kijkt, ijzersterk en heeft hiermee zijn voorsprong in de tussenstand weten te vergroten naar 30 punten.

Nadat de crosser uit Oploo in beide trainingen het snelste was geweest, pakte hij in de kwalificatieheat een redelijk goede start. Vanaf een vierde plaats volgde hij de drie koplopers en begon in de tweede helft van de wedstrijd aan te zetten. Hij passeerde Max Anstie en Tim Gajser maar opdat moment had Antonio Cairoli al een gat weten te slaan. Jeffrey reed de wedstrijd op een bekeken wijze uit en kwalificeerde zich als tweede voor de wedstrijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, dook Herlings als tweede de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval en wist tijdens de eerste ronde de koppositie van Antonio Cairoli over te nemen. Strak rijdend ging Herlings over het circuit en liep steeds verder weg bij Cairoli. In de slotfase werden er geen risico’s meer genomen waardoor hij onbedreigd naar de zege kon rijden.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Wederom wist Herlings in de beginfase door te stoten naar de koppositie. Echter ditmaal ontving hij in de eerste helft van de wedstrijd veel druk. Herlings hield het hoofd koel en bleef strakke tijden op de klok zetten. Vanaf het midden van de wedstrijd begon hij weg te lopen en werd door de concurrentie niet meer ingehaald.

Herlings won beide manches in Loket en heeft zijn voorsprong in de tussenstand weten te vergroten naar 30 punten. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag MXGP Tsjechië:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Romain Febvre 32 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 633 Pnt
2 Antonio Cairoli 603 Pnt
3 Clement Desalle 479 Pnt
4 Tim Gajser 450 Pnt
5 Romain Febvre 432 Pnt