Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft beide manches van de Grand Prix in Lommel weten te winnen. In de bloedhete omstandigheden zette hij beide manches naar zijn hand en pakte het maximale aantal punten.

Nadat de crosser uit Oploo in beide trainingen op zaterdag ruim het snelste was geweest, wist hij later op de dag ook de kwalificatieheat te winnen. Omdat de temperaturen boven de dertig graden lagen, had Jeffrey zijn krachten goed verdeeld en kon daardoor fris aan de zondag beginnen.

In de eerste manche stormde Herlings naar de koppositie en zette een hoog tempo in. Uitermate geconcentreerd stuurde hij zijn KTM machine over de diepe gaten en bouwde een voorsprong op. Een kleine valpartij in de slotfase bracht Herlings niet in gevaar waardoor hij de manche winnend af kon sluiten.

De start van de tweede manche was net iets minder goed maar door gelijk voor de aanval te kiezen wist Herlings in de eerste ronde al door te stoten naar de eerste plaats. Gelijk had hij een goed ritme in handen en reed makkelijk door het diepe zand. Het tempo van Herlings lag in de tweede manche zodanig hoog dat hij tot aan de tiende man op een ronde wist te zetten en ook in de tweede manche als winnaar over de finish wist te komen.

Door de dubbele manchezege heeft de crosser uit Oploo zijn voorsprong in de tussenstand uit weten te bouwen naar 36 punten. De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt over twee weken verreden in het Zwitserse Frauenfeld.

Daguitslag MXGP Lommel

Pos Rider Race 1 Race 2 Total
1 Herlings, Jeffrey 25 25 50
2 Cairoli, Antonio 22 22 44
3 Anstie, Max 18 18 36
4 Febvre, Romain 20 16 36
5 Coldenhoff, Glenn 15 20 35

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP 

Pos Rider Total
1 Herlings, J. 683
2 Cairoli, A. 647
3 Desalle, C. 503
4 Gajser, Tim 478
5 Febvre, Romain 468