Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin gewonnen. Met een 1-2 in de manches pakte hij de winst en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap.

Door de vele regenval werd er op zaterdag enkel een tijdtraining verreden die de startopstelling voor de wedstrijd op zondag bepaalde. Omdat het hard regende was het moeilijk om een perfecte ronde neer te zetten maar Jeffrey haalde er een vierde tijd uit waarmee hij in de beide manches op zondag een goede startplaats had.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Onmiddellijk ging hij in de aanval en stootte door naar de koppositie. Jeffrey reed netjes en strak en wist iedere ronde iets verder weg te lopen bij zijn achtervolgers. Met een veilige voorsprong reed hij de wedstrijd uit en pakte het maximale aantal punten in de eerste manche.

Ook in de tweede manche dook Herlings in de top vijf de eerste bocht in. Echter op het verraderlijk geworden circuit had hij een aantal ronden nodig voordat hij de tweede plaats over kon nemen van Antonio Cairoli en opdat moment was leider Tim Gajser al weg. Herlings reed een bekeken wedstrijd en wist dat hij ook aan een tweede positie voldoende had om de eindzege te pakken.

Met een 1-2 in de manches werd Jeffrey dagwinnaar in Engeland en komt met de rode plaat naar de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik kwam hier met niet al te hoge verwachtingen. In de eerste manche ging het perfect maar in de tweede manche was het circuit erg verraderlijk. Ook stond er een lage zon waardoor het moeilijk was om het goed te zien. Ik ben tevreden met het begin van het kampioenschap en nu op naar Valkenswaard volgend weekend.’’

Daguitslag Grand Prix van Engeland:
1 Jeffrey Herlings. 47 Pnt
2 Tim Gajser 38 Pnt
3 Antonio Cairoli 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 35 Pnt
5 Mitch Evans 34 Pnt

 

Gallery: