Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft een goede internationale wedstrijd in Axel gekend. Herlings pakte deze wedstrijd mee om wedstrijdritme op te doen voor de Grand Prix in Letland.

Nadat hij in de ochtend een goede training had afgewerkt, pakte hij in de eerste manche kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. Na een aantal ronden begon hij weg te lopen bij de tweede man en kon de wedstrijd gaan controleren. Dit lukte en met een goed gevoel sloot hij de manche winnend af.

De tweede manche begon met een tegenslag want ditmaal kwam er in de eerste bocht na de start een rijder vlak voor hem ten val waardoor hij tot stilstand kwam. Vanuit de achterhoede begon hij aan een inhaalrace en begon op gecontroleerde wijze plaatsen winst te boeken. Met snelle rondetijden kwam hij naar voren en kreeg hij in het tweede deel van de wedstrijd de aansluiting met de top vijf. Herlings streed tot aan de finishvlag en kwam als vijfde binnen.

Met een 1-5 in de manches eindigde de crosser uit Oploo op een tweede plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat voor Herlings de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Letse Kegums.

‘’Ik ben tevreden over het rijden. Ik heb vijf maanden geen wedstrijden gereden en daarom is het fijn dat ik hier nu een goede wedstrijd heb kunnen rijden voordat het wereldkampioenschap volgend weekend verder gaat in Letland. De eerste manche was perfect. In de tweede manche moest ik van ver komen maar met een goed ritme kwam ik nog terug naar een vijfde plaats. Het gevoel is goed en ik reis met vertrouwen af naar Letland,’’ vertelt Herlings.

Daguitslag int.wedstrijd Axel:
1 Romain Febvre 2-1
2 Jeffrey Herlings 1-5
3 Glenn Coldenhoff 4-4

 

Gallery: