Jeffrey Herlings houdt schade beperkt in MXGP in Letland

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft de schade in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums beperkt weten te houden. Herlings kwam een aantal weken geleden tijdens een training ten val en liep hierbij een hersenschudding op. Dit gooide in de voorbereiding roet in het eten waardoor Herlings naar Letland kwam om vooral constant te scoren. Met twee keer een vierde plaats in de manches is dit gelukt en blijft hij leider in het kampioenschap.

Het circuit van Kegums lag er in de ochtend tijdens de tijdtraining al verraderlijk bij. Het duurde even voordat Herlings zijn draai gevonden maar in de slotfase begon hij echt aan te zetten. In zijn voorlaatste snelle ronde leek hij een gooi te gaan doen naar de pole position totdat hij in de slotfase van de ronde spectaculair ten val kwam en opnieuw moest gaan aanzetten. Hij verbeterde zijn snelste tijd en kwam uit op een derde tijd.

In de eerste manche kende Herlings een matige start en moest van rond de tiende plaats naar voren zien te komen. In de eerste helft van de wedstrijd had hij het moeilijk en bleef hangen rond de negende plaats. Daarna kwam hij naar voren en wist de ene na de andere rijder te passeren. Het inhalen van Jeremy Seewer zorgde voor problemen waardoor Herlings opnieuw zijn ritme leek te verliezen. Toch zette hij door en kwam in de slotfase nog terug naar een vierde plaats en eindigde aan het achterwiel van Romain Febvre.

De tweede manche begon nog slechter voor de crosser uit Oploo. Herlings raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Alles gevend wist hij er nog een vierde plaats uit te halen en behoud hiermee de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP. Na drie wedstrijden heeft hij voorsprong van 4 punten op Tim Gajser.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was een zware dag. Met twee keer een vierde plaats ben ik vijfde geworden in de daguitslag. Dit zijn niet de resultaten waar we op hoopten maar ik heb mijzelf in een moeilijke situatie gebracht in beide manches. Over drie dagen hebben we een nieuwe kans!’’

Aankomende woensdag staat de vierde wedstrijd van het kampioenschap op het programma, opnieuw op het circuit van Kegums in Letland.

Daguitslag MXGP Letland:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Tim Gajser 41 Pnt
3 Romain Febvre 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 38 Pnt
5 Jeffrey Herlings 36 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 130 Pnt
2 Tim Gajser 126 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 103 Pnt
4 Antonio Cairoli 86 Pnt
5 Arminas Jasikonis 83 Pnt

 

Gallery: