Jeffrey Herlings wint Grand Prix van Kegums en loopt verder uit in het WK MXGP

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums weten te winnen. Herlings kende een moeilijke eerste manche waarin hij niet verder kwam dan een vierde plaats. In de tweede manche stelde hij orde op zaken en zette de wedstrijd naar zijn hand. Met deze resultaten won hij de Grand Prix en liep flink uit in de strijd om de wereldtitel!

Dat de vorm beter begint te worden liet Herlings gelijk in de tijdtraining zien. Al vrij snel in de sessie wist hij de snelste tijd neer te zetten, waar uiteindelijk niemand meer aan wist te komen. De crosser uit Oploo pakte de pole position en koos in beide manches voor een plaats helemaal aan de binnenzijde achter het starthek.

In de eerste manche kwam Herlings slecht weg bij de start en kon maar net binnen de top tien aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd had hij het moeilijk om in het ritme te komen en het duurde lang voordat hij Clement Desalle wist te passeren. Toen dit gelukt was verdrong hij Ivo Monticelli van de vierde plaats en richtte hij al zijn peilen op Jorge Prado. Een kleine valpartij zorgde ervoor dat hij de vierde plaats weer verloor en zijn kansen op een eventuele derde plaats in rook op zag gaan. Herlings wist Monticelli nog terug te pakken en werd vierde.

In de tweede manche vertrok Herlings beter bij de start en zat hij gelijk in de top vijf. Gelijk ging hij in de aanval en wist al snel plaatsen winst te boeken. Het duurde dan ook niet lang voordat hij de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Netjes rijdend hield hij Tim Gajser achter zich en toen de Sloveen in de fout ging, kreeg Herlings een groot gat. Hij nam geen grote risico’s meer en sloot de tweede manche onbedreigd winnend af.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Over de drie wedstrijden hier in Letland ben ik het meest constant geweest. We zullen hard aan een aantal dingen moeten werken omdat ik nog niet rijd zoals het zou moeten. Wel heb ik de meeste punten gehaald en ik had dit niet gekund zonder de goede motor die ik heb. Ik ben blij dat ik de Letse Triple Header af heb weten te sluiten met een overwinning. Hopelijk is de volgende Grand Prix snel maar dat is afwachten.’’

Met een 4-1 in de manches won Jeffrey zijn derde Grand Prix van dit seizoen en zijn 89ste in zijn carrière. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij door het uitvallen van Tim Gajser in de tweede manche verder uitgelopen en bedraagt zijn voorsprong nu 46 punten. Op 6 september gaat het wereldkampioenschap verder in Turkije.

Daguitslag MXGP of Kegums:
1 Jeffrey Herlings 43 Pnt
2 Arminas Jasikonis 42 Pnt
3 Jorge Prado 38 Pnt
4 Antonio Cairoli 34 Pnt
5 Romain Febvre 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 213 Pnt
2 Tim Gajser 167 Pnt
3 Arminas Jasikonis 163 Pnt
4 Antonio Cairoli 163 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 146 Pnt

 

Gallery: