Het Open Nederlands Kampioenschap 500 ging op zondag van start op het zandcircuit van Boekel. Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is naast dit circuit opgegroeid en wilde zijn wedstrijdritme graag verder uitbouwen op het circuit waarop hij al heel veel meters heeft gemaakt.

Het gevoel zat er gelijk vanaf het begin goed in en Herlings vloog dan ook rond over het circuit. Hij pakte met een ruim verschil de pole position en was er dan ook meer dan klaar voor om van start te gaan in de beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam de regen met bakken uit de lucht. Jeffrey zat er goed vooraan bij en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gecontroleerd rijdend nam hij al snel de leiding in handen en begon het tempo op te voeren. Geconcentreerd stuurde hij zijn KTM machine tussen de achterblijvers door en werkte een goede eerste manche af waarin hij als winnaar over de finish kwam.

In de tweede manche lag het circuit er loodzwaar bij en hierop voelde Herlings zich als een vis in het water. Hij danste over de diepe knippen en liep met grote stappen weg bij zijn achtervolgers. Hij lapte uiteindelijk tot aan de derde man en zette ook deze manche volledig naar zijn hand.

Met een dubbele manchezege won Jeffrey het dagklassement in Boekel en kan tevreden terug blikken op zijn dag. Volgend weekend staat voor Herlings de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Italiaanse Faenza.

Fotocredits: Eric Laurijssen

Daguitslag ONK 500 Boekel:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Micha Boy de Waal 80 Pnt
3 Rene de Jong 76 Pnt
4 Michael Hool 74 Pnt
5 Kevin van Geldrop 72 Pnt