Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft op het keiharde circuit van Faenza de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP weten te winnen. Herlings reed twee slimme manches en sloeg beide keren in de tweede helft van de wedstrijd toe. Met een dubbele manchezege won hij de Grand Prix en heeft zijn voorsprong in de tussenstand flink uit weten te bouwen.

Jeffrey heeft goede herinneringen aan het circuit van Faenza want in 2012 wist hij hier zijn eerste wereldtitel binnen te halen. Met vertrouwen begon hij dan ook aan de dag en voelde zich in de training goed thuis op de baan. Ook het zetten van een snelle ronde lukte en dit zorgde ervoor dat Herlings vanaf pole position kon vertrekken in de beide manches.

In de eerste manche pakte Jeffrey een goede start en ging gelijk in de eerste ronde in de aanval om een goede uitgangspositie te creëren. Dit lukte want hij kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde en volgde de leider in de wedstrijd. Net na het midden van de wedstrijd voerde hij het tempo op en wist de leiding in de wedstrijd over te nemen. Hij moest het tempo flink hoog houden maar hij hield het hoofd koel en won de manche.

De tweede manche was een soortgelijke als die van de eerste manche. Jeffrey pakte opnieuw een goede start en keek vanaf een tweede plaats de kat uit de boom. In het midden van de wedstrijd nam hij de koppositie over en reed vervolgens een foutloos tweede deel van de wedstrijd. Herlings won ook de tweede manche en pakte hiermee zijn negentigste Grand Prix overwinning.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’We hebben ons goed voorbereid op de harde ondergrond maar dit is toch wel een opluchting. Om hier twee manches te winnen geeft vertrouwen voor de volgende twee wedstrijden die op dit circuit verreden worden.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft hij zijn voorsprong op Antonio Cairoli weten te vergroten naar 60 punten. Op woensdag gaat het kampioenschap verder op het circuit van Faenza!

Daguitslag MXGP Faenza:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 44 Pnt
3 Antonio Cairoli 40 Pnt
4 Romain Febvre 33 Pnt
5 Jorge Prado 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 263 Pnt
2 Antonio Cairoli 203 Pnt
3 Tim Gajser 196 Pnt
4 Arminas Jasikonis 186 Pnt
5 Jeremy Seewer 178 Pnt

Gallery: