Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in de vrije training van de Grand Prix van Faenza ongelukkig ten val gekomen waardoor hij niet deel heeft kunnen nemen aan de wedstrijd. Herlings werd met zijn blessures overgebracht naar het ziekenhuis in Bologna waar er verschillende scans van zijn lichaam zijn gemaakt.

Dirk Gruebel, teammanager en technisch Co-ordinator van het Red Bull KTM team, heeft een update gegeven over de blessure van Jeffrey Herlings. ‘’Jeffrey is in de vierde ronde van de vrije training ten val gekomen en is hierbij hard met zijn hoofd op de grond gekomen. Het gevoel in zijn armen en benen kwam vrij snel terug en hij is naar het ziekenhuis in Bologna gegaan voor een complete body scan. We moeten de resultaten nog bekijken maar hij is al uit het ziekenhuis ontslagen. We hebben het over een grote compressie (ineendrukking) van de nek, nekwervel en een bloeduitstorting in de schouder. Morgen reist hij terug naar België om nog meer onderzoeken te doen en hopelijk is het niet te dramatisch. Het zal een aantal weken duren voordat hij hersteld is maar we kunnen hierover geen exacte datum geven.’’

Ondanks dat Herlings niet heeft deelgenomen aan de wedstrijd vandaag, staat hij nog steeds aan de leiding in het wereldkampioenschap. Zijn voorsprong op de tweede man bedraagt 22 punten!