Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft op zondag de tweede wedstrijd van het Brits Kampioenschap in Lyng weten te winnen. De 26 jaar oude Herlings pakte de eindzege met een 2-1 in de manches.

Omdat er geen andere grote internationale wedstrijden zijn op dit moment besloot Herlings om af te reizen naar de tweede wedstrijd van het Brits Kampioenschap in Lyng om zo wedstrijdritme op te doen voor het naderende wereldkampioenschap. Het was een tijd geleden dat Herlings in competitieverband uitkwam want de laatste keer was tijdens de Grand Prix van Citta di Faenza in september 2020.

Op zijn KTM 450 SX-F begon hij positief aan de dag door in de tijdtraining met een verschil van iets meer dan een seconde de snelste tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij net iets tijd tekort om de uiteindelijke winnaar, Ben Watson, nog te passeren. Herlings moest in de beginfase even stoppen omdat er een steen bekneld was komen te zitten aan de achterzijde van de motor. Ondanks dit kwam hij sterk terug en wist als tweede over de finish te komen. In de tweede manche nam hij al snel de leiding in handen en wist de manche winnend af te sluiten, wat voldoende was voor de eindzege.

In drie weken van nu staat de eerste Grand Prix in Rusland op het programma.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was een goede dag. In de eerste manche kende ik een klein probleem waarbij ik een steen moest verwijderen en waardoor ik zo’n tien seconden verloor. Ik kwam door het veld terug naar voren maar omdat het niet makkelijk was om in te halen, kwam ik net te laat om nog een aanval in te kunnen zetten op de kopman. In de tweede manche kwam ik van rond de zesde a zevende plaats terug naar de leiding en won. Ik had wat last van opgepompte armen maar ik denk dat dat normaal is na acht maanden geen wedstrijden te hebben gereden. Vanaf hier werken we verder en ik hoop iedere keer sterker te worden.’’

Daguitslag Brits Kampioenschap Lyng:

1. Jeffrey Herlings, KTM, 47pts
2. Ben Watson, Yamaha, 47pts
3. Tommy Searle, Honda, 36pts
4. Adam Sterry, KTM, 33pts
5. Jake Millward, KTM 33pts