Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in het Franse Ernee de eerste wedstrijd van het Frans Kampioenschap weten te winnen. Herlings kwam in de eerste manche na een slechte start door het veld terug naar voren en finishte als tweede. In de tweede manche zorgde een kopstart ervoor dat hij naar een gecontroleerde zege kon rijden en de dagzege op kon eisen.

De wedstrijd in Ernee was voor Herlings de laatste voorbereidingswedstrijd op het wereldkampioenschap, dat aankomend weekend van start gaat in Rusland. Ernee is een Grand Prix en MX of Nations circuit met een harde ondergrond, een uitdagend terrein waar veel MXGP-rijders op af kwamen om hun laatste test te doen voor het wereldkampioenschap!

Op zijn fabrieks KTM 450 SX-F wist Herlings in Ernee zijn derde overwinning te pakken in drie wedstrijden. In de eerste manche moest hij na een slechte start door het veld terug naar voren komen maar wist ondanks harde onderarmen terug te komen naar een tweede plaats. In de tweede manche leidde hij van start tot finish en wist de aanvallende Romain Febvre achter zich te houden tot aan de finishvlag!

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik was in de tijdtraining het snelste met een goed verschil op de tweede. In de eerste manche pakte ik een slechte start maar ik kwam vanuit het middenveld terug tot aan het achterwiel van de uiteindelijke winnaar. In de tweede manche pakte ik kopstart en kon gecontroleerd aan de leiding rijden en de manche winnen. Ik had een goed gevoel op deze baan. De motor werkte perfect maar ik had wel wat last van opgepompte armen. We hebben hier goed werk kunnen verrichten voor de start van het wereldkampioenschap.’’

Daguitslag Frans Kampioenschap Ernée:

1. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing
2. Jeremy Seewer (SWI), Yamaha
3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki
4. Glenn Coldenhoff (NED), Yamaha
5. Ivo Monticelli (ITA), Kawasaki