Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin op een derde plaats geëindigd. Herlings wist derde te worden in de eerste manche en kwam in de tweede manche als vierde over de finish. Met deze resultaten mocht hij als derde mee naar het podium.

Het circuit van Matterley Basin lag er perfect geprepareerd bij. De verwachte regen bleef lang uit waardoor de baan heel snel was. Herlings voelde zich in de tijdtraining goed thuis op het circuit en zette een scherpe tweede tijd op de klok.

In de eerste manche pakte Herlings een goede start en kwam in de top vijf uit de eerste ronde. Na een aantal ronden op een vierde plaats gereden te hebben, wist hij de derde plaats van Glenn Coldenhoff over te nemen. Op dat moment hadden de twee koplopers al een gat geslagen en Herlings kreeg deze in de rest van de manche niet meer gedicht waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

In de beginfase van de tweede manche mengde Herlings zich in het gevecht in de kopgroep maar moest de top drie na een aantal ronden laten gaan. Herlings reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een vierde plaats en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik heb de snelheid nog niet helemaal, wel in 1 ronde maar nog niet voor een volledige manche. Ik lig niet ver achter en we proberen iedere week iets beter te worden. Het was vandaag een hele snelle baan met veel close racing. In de tweede manche begon het even te regenen en dat maakte de baan glad. Ik had hier op iets meer lijnen gehoopt maar dat was helaas niet. Het doel is om in iedere wedstrijd op het podium te staan. Ik weet dat wanneer je in iedere wedstrijd op het podium staat, je uiteindelijk dicht bij de wereldtitel gaat komen.’’

Daguitslag MXGP Engeland:
1 Antonio Cairoli 45 Pnt
2 Tim Gajser 43 Pnt
3 Jeffrey Herlings 38 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Jorge Prado 36 Pnt