Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in het Italiaanse Maggiora zijn eerste Grand Prix zege van dit seizoen weten te pakken. Herlings kreeg in de eerste manche een tegenslag te verwerken toen er een steen bekneld kwam te zitten tussen de achterrem maar herstelde zich goed en wist er nog een zesde plaats uit te halen. In de tweede manche sloeg hij in de regen toe en wist de manche winnend af te sluiten. Dit was voldoende om de Grand Prix overwinning naar zich toe te trekken.

Na een goede week van trainingen was Herlings hongerig en ging er in de tijdtraining gelijk goed voor zitten. Hij zette een scherpe tijd op de klok waarmee hij de pole position wist te veroveren. Naast het feit dat hij hiermee als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek was dit ook een goede boost voor het zelfvertrouwen.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar al snel wist hij zich op te werken naar een zesde plaats. Hij bouwde zijn wedstrijd rustig op en net op het moment dat hij de aanval in wilde gaan zetten, kwam er een steen bekneld te zitten tussen zijn achterrem waardoor hij tot stilstand kwam. Herlings verloor hierbij veel tijd en plaatsen maar vocht zich in het resterende deel van de wedstrijd nog ijzersterk terug naar voren. Met hele goede rondetijden wist hij er nog een zesde plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt.

Voor de start van de tweede manche begon het flink te regenen waardoor de baanomstandigheden drastisch veranderden. Herlings wist dat een goede start van groot belang was en concentreerde zich erop dat hij goed weg kwam. Dit was het geval en Herlings kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen en nam al snel de tweede plaats in handen. Hij volgde de kopman en sloeg in het midden van de wedstrijd toe. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding in handen en sloeg gelijk een klein gaatje. In de rest van de manche vergrootte hij deze en won de manche.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’De eerste manche voelde als een ramp. Ik wist niet waarom de motor zo hard remde. Ik moest het oplossen en verloor hierdoor plaatsen en zo’n twintig seconden. Ik gaf alles tot aan het einde van de manche. Ik was teleurgesteld en wilde echt in de tweede manche voor de overwinning gaan. Onverwachts begon het hard te regenen waardoor we ineens een keuze qua bril en banden moesten maken. Mijn starts waren vandaag niet heel goed maar in de tweede manche zat ik er redelijk goed bij. Ik had een gaatje naar Glenn en ik wist dat je met de achterblijvers tijd kunt winnen en verliezen, je moet een beetje geluk hebben. Ik ben opdat moment aan gaan vallen en dit leidde tot de eindzege. We hebben voor het kampioenschap veel punten goed gemaakt. Het is goed om met deze boost aan vertrouwen af te reizen naar Oss. Ik wil het Red Bull KTM team bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan hier want de motor was echt perfect!’’

Met een 6-1 in de manches won Jeffrey de Grand Prix en verkleinde hiermee zijn achterstand in de strijd om de titel naar 6 punten. Over twee weken staat de thuis Grand Prix van Herlings op het programma in Oss.

Daguitslag MXGP Maggiora:

1 Jeffrey Herlings 40 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 40 Pnt
3 Antonio Cairoli 40 Pnt
4 Jorge Prado 36 Pnt
5 Romain Febvre 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 124 Pnt
2 Jeffrey Herlings 118 Pnt
3 Romain Febvre 107 Pnt
4 Antonio Cairoli 105 Pnt
5 Jorge Prado 97 Pnt