Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in de internationale wedstrijd op de Keiheuvel in Mol tweede geworden. Herlings kwam in de eerste manche net tekort om de manche te kunnen winnen en werd tweede. In de tweede manche kwam hij na een valpartij in de beginfase door het veld terug naar voren en werd vierde. Dit leverde hem in het dagklassement een tweede plaats op.

De geblesseerde schouder is goed aan het herstellen zodat Herlings graag aan de start kwam op de Keiheuvel. Veel publiek, een mooie baan en een ontspannen sfeer zorgden ervoor dat het een mooie crossdag werd. Herlings had er zin in en zette gelijk in de tijdtraining een scherpe tijd op de klok waarmee hij de pole position veroverde.

In de eerste manche kwam hij net buiten de top vijf uit de start en moest aan een opmars naar voren beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede plaats en ging in de aanval op de kopman. Herlings zette verschillende inhaalpogingen in maar het gat werd telkens dicht gehouden waardoor hij er niet langs kon komen en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Bij de start van de tweede manche kwam Herlings slecht weg en kwam in het gedrang van de eerste ronde ook nog ten val. Van achter uit het veld begon hij aan een inhaalrace en kreeg het goede tempo na een aantal ronden te pakken. De ene na de andere rijder werd een plaats terug verwezen en Herlings wist er het hoogst haalbare uit te halen en dat was een vierde plaats.

Met deze resultaten eindigde de crosser uit Oploo op een tweede plaats in het dagklassement. Aan het einde van de dag stond er nog een superfinale op het programma. Herlings pakte hierin een hele goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij volgde de kopman en ging in het midden van de wedstrijd in de aanval. Net als in de eerste manche vond hij geen plaats waar hij de eerste plaats over kon nemen waardoor hij in de slotfase geen grote risico’s meer nam en genoegen nam met een tweede plaats.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was een hele mooie wedstrijd hier vandaag. Veel publiek en een mooie baan waardoor het een mooie dag was. De baan was loodzwaar en dit was voor ons een goede training. Ik had hier graag gewonnen maar kwam in de eerste manche en de superfinale net tekort. Ik kijk terug op een mooie dag en ga in de komende weken hard trainen om in top vorm te zijn wanneer het wereldkampioenschap zijn vervolg krijgt in Turkije.’’

De volgende wedstrijd van Herlings is de Grand Prix van Turkije op zondag 5 september!

Daguitslag int.wedstrijd Mol:
1 Glenn Coldenhoff 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 40 Pnt
3 Henry Jacobi 38 Pnt
4 Brent van Doninck 35 Pnt
5 Brian Bogers 31 Pnt