Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn 93ste Grand Prix zege binnen. Vandaag wist hij de MXGP van Turkije te winnen, een wedstrijd die hij afgelopen zondag ook won.

Herlings voelde zich in de training ontspannen op het circuit. Hij bouwde zijn snelheid rustig verder uit en ging in de tijdtraining op pad om een aantal snelle tijden op de klok te zetten. Dit lukte goed maar zijn aller snelste ronde kwam pas in de laatste ronde. Hij benutte alle ruimte op de baan en perste er een ronde uit waarmee hij bijna een seconde sneller was dan de tweede man.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Herlings in de kopgroep kon beginnen. De hele wedstrijd reed hij op een tweede plaats en wachtte af tot in de slotfase. In de laatste ronde gingen alle remmen los en zette hij de aanval in. Toen leider Romain Febvre een fout maakte, kon Herlings hiervan profiteren maar moest het tempo strak houden omdat ook Antonio Cairoli hard op kwam zetten. Het lukte Herlings om de koppositie vast te houden en de manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche lag het circuit er verraderlijk bij. Herlings pakte opnieuw een start in de kopgroep en reed op een tweede plaats achter Jorge Prado. In het midden van de wedstrijd werd hij gepasseerd door Tim Gajser en kort daarna wisten ze samen Prado van de koppositie te verdringen. Aan een tweede plaats had Herlings voldoende om de Grand Prix zege te pakken en omdat het circuit er zeer verraderlijk bij lag nam hij geen onnodige risico’s meer en werd tweede.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik ben tevreden over vandaag. Een eerste en een tweede plaats betekent dat we goed gescoord hebben. In de tweede manche was het circuit zeer verraderlijk waardoor een foutje snel gemaakt is. Nadat ik het een aantal ronden heb geprobeerd, besloot ik om geen risico’s meer te nemen en voor een tweede plaats te kiezen. We zijn weer iets ingelopen in het kampioenschap en ik blijf hard werken om te zien hoever ik nog kan komen omdat het kampioenschap nog lang is.’’

Met een 1-2 in de manches won Jeffrey de Grand Prix en heeft er nu in totaal 93 achter zijn naam staan. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Herlings opgeklommen naar een vierde plaats en kijkt tegen een achterstand aan van 34 punten op de leider. Over anderhalve week gaat het kampioenschap verder in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag MXGP Turkije:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 42 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Pauls Jonass 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 355 Pnt
2 Romain Febvre 327 Pnt
3 Antonio Cairoli 326 Pnt
4 Jeffrey Herlings 321 Pnt
5 Jorge Prado 315 Pnt

Fotocredits – Ray Archer