Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Riola Sardo weten te winnen. Herlings won beide manches en scoorde hiermee maximaal waardoor hij nu ook de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap in handen heeft genomen.

Het circuit van Riola Sardo is een hele zware zandbaan waarop Herlings zich gelijk in de training al thuis voelde. Herlings ging in een hoog tempo rond over de baan en wist de pole position te veroveren.

In de eerste manche reageerde hij goed toen het starthek viel en wist hij zijn Red Bull KTM machine als leider de eerste bocht in te sturen. Met een goed ritme begon hij weg te lopen bij de concurrentie en zette de volledige eerste manche naar zijn hand.

Ook in de tweede manche wist Herlings een goede start te pakken en begon in de kopgroep. Ronde na ronde volgde hij de leider maar in het tweede deel van de wedstrijd sloeg hij toe en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Gelijk zette hij aan om een gat te slaan. Dit lukte en zo kon hij ook de tweede manche winnend afsluiten.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was een hele goede dag voor mij maar om zo de rode plaat te pakken voelt vreemd. Ik weet wat het is om geblesseerd te moeten rijden en dat was vandaag zo voor Tim Gajser. Bij de volgende Grand Prix verwacht ik dat hij weer helemaal fit is zodat we weer mooie gevechten samen kunnen hebben. Het is lang geleden dat het zo close is geweest in de titelstrijd en ik kijk uit naar de volgende wedstrijden.’’

Met een dubbele manche overwinning won Jeffrey het dagklassement en heeft hiermee de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap in handen genomen. Het verschil is slechts 1 punt maar de rijder uit Oploo komt bij de volgende Grand Prix op 3 oktober in het Duitse Teutschenthal met de rode plaat aan de start! Volgend weekend maakt Herlings deel uit van Team Nederland in de MX of Nations in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag MXGP Riola Sardo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jorge Prado 44 Pnt
3 Romain Febvre 40 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 371 Pnt
2 Tim Gajser 370 Pnt
3 Romain Febvre 367 Pnt
4 Jorge Prado 359 Pnt
5 Antonio Cairoli 326 Pnt

Fotocredits – Ray Archer