Voor de eerste keer in zijn carrière heeft Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team beide manches van de MX of Nations weten te winnen. In zijn beide manches legde hij iedereen zijn wil op en won. Samen met TeamNL kwam Herlings 1 punt tekort om het landenklassement te kunnen winnen en werd nu tweede.

Herlings kwam met TeamNL als titelverdediger aan de start in het Italiaanse Mantova. De crosser uit Oploo is weer helemaal verlost van blessureleed en begint beter en beter in vorm te komen. Dit was in de vrije training op zaterdag al te zien toen hij met een verschil van drie seconden op de tweede man de snelste tijd neer wist te zetten. Ook in de kwalificatieheat van de open klasse kwam hij sterk voor de dag toen hij vanuit de achterhoede helemaal terug naar voren kwam. In de tweede helft van de wedstrijd nam hij de koppositie in handen en gaf deze niet meer uit handen.

Omdat Herlings in de open klasse reed moest hij op zondag in de tweede en derde manche starten. De regen kwam met bakken uit de lucht en dit zorgde ervoor dat de omstandigheden heel anders waren dan op zondag. In zijn eerste manche kwam Herlings goed weg en wist in de beginfase door te stoten naar de koppositie. Het rijden ging lekker en ondanks dat het circuit heel zwaar was, reed Herlings met een hoog tempo door de diepe sporen en knippen. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish.

Ook in zijn tweede manche was het Herlings die gelijk de leiding in de wedstrijd in handen nam en met een hoog tempo weg begon te lopen bij de rest van het deelnemersveld. Herlings legde iedereen zijn wil op en won opnieuw met een grote voorsprong.

Voor Herlings is dit de eerste keer in zijn carrière dat hij beide manches tijdens de MX of Nations heeft gewonnen. Samen met TeamNL werd hij tweede op 1 punt van Team Italie.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was individueel een hele mooie dag voor mij. Ik kon niet meer doen dan de beide manches winnen. Uiteraard is het heel jammer dat we op 1 punt hebben verloren en ik wil Team Italie feliciteren met hun overwinning. Ik heb er geen spijt van dat ik hier heb gereden ondanks dat verschillende andere rijders af hebben gezegd voor dit evenement. Het was een goede training voor mij en ik kijk uit naar de volgende Grand Prix’s.’’

Op zondag 3 oktober staat voor Herlings de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag Open klasse MX of Nations:
1 Jeffrey Herlings 2 Pnt
2 Evgeny Bobryshev 15 Pnt
3 Shaun Simpson 18 Pnt
4 Valentin Guillod 20 Pnt
5 Arminas Jasikonis 23 Pnt

Landenklassement MX of Nations:
1 Italie 37 Pnt
2 Nederland 38 Pnt
3 Engeland 39 Pnt
4 Rusland 44 Pnt
5 Frankrijk 50 Pnt

Fotocredits – Ray Archer