Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de Grand Prix van Duitsland in Teutschenthal de schade beperkt weten te houden. Herlings vocht in de eerste manche om de overwinning maar kon het gevecht net niet in zijn voordeel beslissen en werd tweede. Echter op de finish sprong Jorge Prado van links naar rechts waarbij hij Herlings raakte en waardoor beide rijders hard ten val kwamen. Met een pijnlijke knie wist Herlings er in de tweede manche een derde plaats uit te halen en werd hiermee tweede in de Grand Prix.

Herlings opende sterk in de tijdtraining en wist een hele snelle tijd op de klok te zetten. Met een verschil van bijna anderhalve seconde op de tweede man pakte Herlings de pole position en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche kwam Herlings goed weg en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde wist hij de koppositie al in handen te nemen maar omdat het ritme er in de eerste vijftien minuten nog niet goed in zat, wist Jorge Prado hem terug te pakken. Herlings begon steeds beter in zijn ritme te komen en zette in de slotfase de aanval in. Alles gevend kwam hij uiteindelijk net iets tekort en finishte als tweede. Echter op de finishbult sprong Prado van links naar rechts waarbij hij Herlings raakte en waardoor beide rijders ten val kwamen. Herlings kwam er met een aantal schaafwonden en een pijnlijke knie vanaf maar het frisse was er uiteraard wel een beetje vanaf na zo’n zware valpartij.

In de tweede manche begon Herlings in de top vijf en nam zijn tijd om de derde man te passeren. Op het moment dat dit gebeurd was, hadden de twee leiders al een gat weten te slaan. Herlings bleef constant rijden en koos ervoor om op een derde plaats te blijven tot aan de finish. Dit lukte en hiermee hield hij de schade beperkt.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’We weten allemaal dat Jorge een moeilijke rijder is om in te halen. Hij verdedigd zijn lijn altijd goed en daar is niets mis mee maar om op de finishbult helemaal van links naar rechts te springen was zeker niet nodig. Bij de valpartij heeft mijn knie een klap gehad en deze is nu ook dik. Het circuit hier in Teutschenthal is niet mijn favoriete baan maar we begonnen sterk in de tijdtraining. Als ik hier derde was geworden in het dagklassement was het ook goed geweest voor mij. Ik ben tevreden en over zeven dagen zullen we weer een stuk fitter zijn.’’

Met een 2-3 in de manches eindigde Herlings op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij nu tweede met een achterstand van twee punten op Tim Gajser. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Lacapelle Marival.

Daguitslag MXGP Duitsland:
1 Tim Gajser 45 Pnt
2 Jeffrey Herlings 42 Pnt
3 Romain Febvre 40 Pnt
4 Pauls Jonass 33 Pnt
5 Jeremy Seewer 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 415 Pnt
2 Jeffrey Herlings 413 Pnt
3 Romain Febvre 407 Pnt
4 Jorge Prado 384 Pnt
5 Antonio Cairoli 353 Pnt