De twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd verreden op het old school circuit van Lacapelle Marival. Jeffrey Herlings wist hier met een 2-1 in de manches de dagzege te pakken en is opnieuw leider geworden in het wereldkampioenschap MXGP.

Het circuit van Lacapelle Marival wordt normaal gebruikt voor een internationale voorjaarswedstrijd maar stond nu in het teken van een wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP. De rijders kregen hier een zeer technisch circuit voorgeschoteld waarop het heel moeilijk was om in te halen. Sinds lange tijd konden de rijders ook weer voor veel publiek rijden omdat er zo’n 25.000 mensen waren over het volledige weekend.

Herlings pakte in de ochtend voor de vierde keer oprij de pole position. In de eerste manche reed hij in de zeven ronden aan de leiding totdat hij door Romain Febvre werd gepasseerd en terug viel naar een tweede plaats. Tegen het einde van de wedstrijd ging Herlings terug in de aanval maar kwam uiteindelijk net tekort en finishte als tweede.

In de tweede manche wist Herlings tijdens de eerste ronde de leiding in de wedstrijd in handen te nemen en reed ronden lang aan de leiding totdat hij even ten val kwam. Na de valpartij herstelde hij zich goed en ging in de achtervolging op leider, Romain Febvre. In de slotfase sloeg hij toe en wist hij de leiding in de wedstrijd terug in handen te nemen en de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Voor Jeffrey was dit zijn 95ste Grand Prix zege uit zijn carrière en heeft hiermee de leiding in het wereldkampioenschap terug in handen genomen. Zijn voorsprong op Febvre bedraagt slechts 6 punten. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Spanje!

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was een redelijk goede dag. Ik wist vanochtend dat Romain hier heel snel zou zijn zodat ik er goed voor moest gaan zitten. In de eerste manche was de set up van mijn motor behoorlijk hard en hierdoor kreeg ik last van opgepompte armen. Romain wist mij te passeren en ik moest hem laten gaan. Tegen het einde van de wedstrijd wist ik het gat weer te dichten maar helaas was ik te laat. Hij won de manche na een mooie strijd. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start en probeerde ik weg te lopen. Het was moeilijk en toen ik te hard een bocht in dook, kwam ik ten val. Gelukkig verloor ik niet veel tijd en begon het gat tot aan Romain weer dicht te rijden. We hadden een spannend duel toen ik de aanval inzette maar ik wist hem te passeren en de manche winnend af te sluiten. Ik kijk nu uit naar volgend weekend.’’

Uitslagen MXGP Frankrijk 2021:
1. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing (2-1)
2. Romain Febvre (FRA), Kawasaki (1-2)
3. Tim Gajser (SLO), Honda (6-3)
4. Jeremy Seewer (SUI), Yamaha (3-6)
5. Tony Cairoli (ITA), Red Bull KTM Factory Racing (5-4)

Tussenstand MXGP 2021 na 12 van de 18 wedstrijden:
1. Jeffrey Herlings 460 points
2. Romain Febvre 454
3. Tim Gajser 450
4. Jorge Prado 398
5. Tony Cairoli 387