Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Arroyomolinos, Spanje weten te winnen. In de eerste manche finishte Herlings als derde maar een klinkende zege in de tweede manche zorgde ervoor dat hij de dagzege naar zich toe wist te trekken. Tevens was dit voor Herlings een zeer belangrijke overwinning omdat hij zijn voorsprong in de tussenstand wist te vergroten van zes naar twaalf punten.

Het circuit Arroyomolinos was perfect geprepareerd en vele duizenden mensen stonden enthousiast langs de baan toen de MXGP klasse aan haar tijdtraining begon. Herlings voelde zich goed en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Het tempo lag hoog maar toch wist hij net dat kleine beetje verschil te maken ten opzichte van de concurrentie en de pole position te pakken. Het zat allemaal dicht bij elkaar waardoor het pakken van een goede start heel belangrijk was.

In de eerste manche kwam Herlings niet goed weg bij de start en werd onmiddellijk ingesloten. Dit had tot gevolg dat hij pas rond de tiende plaats door de eerste paar bochten kwam. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en werkte zich op naar voren. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een vierde plaats en kon in de slotfase profiteren van een valpartij van Tim Gajser en werd derde.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij rond de vijfde plaats door de eerste bocht. Met een goed ritme begon hij naar voren te komen en in het midden van de wedstrijd wist hij de koppositie van Jorge Prado over te nemen. Herlings werkte vervolgens een gecontroleerde wedstrijd af en wist de manche naar zijn hand te zetten.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik zat er in beide manches niet goed bij met de start waardoor ik inhaalraces moest rijden. In de tweede manche had ik geen goede jump uit het hek maar ik kwam goed naar voren. In het midden van de wedstrijd kon ik Prado passeren en wist ik de manche winnend af te sluiten. Dit is mijn 96ste Grand Prix zege en de 100ste komt dus dichterbij.’’

Met een 3-1 in de manches won hij zijn 96ste Grand Prix uit zijn carrière en heeft zijn voorsprong in de tussenstand uit weten te bouwen naar 12 punten. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag MXGP Spanje:
1 Jeffrey Herlings 45 Pnt
2 Jorge Prado 42 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Romain Febvre 39 Pnt
5 Antonio Cairoli 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 505 Pnt
2 Romain Febvre 493 Pnt
3 Tim Gajser 490 Pnt
4 Jorge Prado 440 Pnt
5 Antonio Cairoli 419 Pnt