Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de veertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento beide manches weten te winnen. Het was een zware dag voor Herlings die er in beide manches hard voor moest werken maar door zijn dubbele manchezege zijn voorsprong uit wist te bouwen naar 24 punten.

De MXGP wedstrijd in Arco di Trento was de eerste van drie wedstrijden die op dit circuit worden verreden. De wedstrijd in Pietramurata was druk bezocht en onder het genot van een zonnetje konden de vele duizenden mensen genieten van een spannende wedstrijd. De ondergrond was heel glad en hierdoor was het pakken van een goede start heel belangrijk.

In de tijdtraining kwam Herlings net iets tekort om de pole position te kunnen pakken en sloot hiermee de sessie af als tweede. In de eerste manche pakte hij een hele goede start en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Hij wachtte zijn kans af en sloeg in het midden van de wedstrijd toe. Hij nam de leiding over van Jeremy Seewer en zette de rest van de manche naar zijn hand.

In de tweede manche kwam Herlings op het startveld in aanraking met Tim Gajser en dook daardoor pas buiten de top tien de eerste bocht in. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar voren en met nog enkele minuten te gaan nam hij de leiding in de wedstrijd over. De eerste plaats gaf hij niet meer uit handen en verzekerde zich hiermee van zijn 97ste Grand Prix overwinning uit zijn carrière. Tevens heeft hij zijn voorsprong in het kampioenschap weten te vergroten naar 24 punten.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het was geen makkelijke overwinning vandaag. Het is een moeilijke baan om in te halen. De eerste manche was zwaar maar in de tweede manche moest ik er harder voor vechten. Ik kon de andere rijders voor mij zien en dacht van dit is het moment om te gaan. Ik heb het slim gespeeld en sloeg in de slotfase toe. Ik wil Red Bull KTM bedanken voor het geweldige werk wat ze verzet hebben. Ik verkeer in een hele goede vorm momenteel maar ik onderschat de competitie niet.’’

Daguitslag MXGP Trentino:

1. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing (1-1)
2. Glenn Coldenhoff (NED), Yamaha (5-2)
3. Tim Gajser (SLO), Honda (4-3)
4. Romain Febvre (FRA), Kawasaki (3-4)
5. Jeremy Seewer (SUI), Yamaha (2-5)
13. Jorge Prado (ESP), Red Bull KTM Factory Racing (8-17)
28. Tony Cairoli (ITA), Red Bull KTM Factory Racing (DNF-DNF)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1. Jeffrey Herlings 555 points
2. Romain Febvre 531
3. Tim Gajser 528
4. Jorge Prado 457
5. Tony Cairoli 419