Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Arco di Trento een flinke tegenslag voor de kiezen gekregen. Herlings kwam bij de start van de eerste manche ten val en hierbij liep zijn motor teveel schade op om zijn weg te kunnen vervolgen waardoor hij niet tot scoren kwam. In de tweede manche miste Herlings het gevoel op de baan omdat hij in de eerste manche helemaal niet had gereden en kwam niet verder dan een vierde plaats.

Met een voorsprong van 24 punten op de tweede man in de tussenstand begon Herlings met vertrouwen aan de training. Net als op zondag had hij ook nu een goed gevoel op de baan en pakte de pole position.

Bij de start van de eerste manche ging het in de eerste manche helaas mis voor Herlings. Hij gleed onderuit en omdat een andere rijder over zijn motor heen reed, braken zijn stuur en gaskabel af waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Gebrand op een goed resultaat ging hij in de tweede manche van start. Echter al snel in de manche merkte Jeffrey dat hij last kreeg van opgepompte armen omdat hij in de eerste manche helemaal niet had gereden. Toch probeerde hij er het hoogst haalbare uit te halen en dit was een vierde plaats.

Door zijn nulscore in de eerste manche kwam hij in het dagklassement niet verder dan een elfde plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij aan de leiding staan maar zijn voorsprong is geslonken naar slechts 1 punt. Aanstaande zondag staat de volgende MXGP wedstrijd op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Het is teleurstellend. Mijn voorwiel gleed weg en iemand reed vervolgens over mijn motor heen. Veel dingen aan de motor waren afgebroken zoals mijn stuur en gaskabel. Ik kon niet verder. Het doet pijn om mijn voorsprong te zien slinken naar wat het was. Ik moest vanaf de zijlijn toekijken. Ik moest zonder dat ik in de eerste manche gereden had, de tweede manche in. Ik kreeg wat last van opgepompte armen en kon niet in mijn ritme komen. Het was een slechte dag. Ik weet niet wat ik er anders van kan zeggen. Het worden drie interessante wedstrijden die nog gaan komen. We gaan zien hoe het uit gaat draaien.’’

Daguitslag MXGP Pietramurata:
1 Antonio Cairoli 45 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Romain Febvre 41 Pnt
4 Jeremy Seewer 40 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt
11 Jeffrey Herlings 18 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 573 Pnt
2 Romain Febvre 572 Pnt
3 Tim Gajser 570 Pnt
4 Jorge Prado 473 Pnt
5 Antonio Cairoli 464 Pnt