Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP of Garda de schade beperkt weten te houden. In de eerste manche kon hij in de beginfase niet lekker in zijn ritme komen waardoor de kopmannen weg liepen en hij genoegen moest nemen met een derde plaats. In de tweede manche was hij aan het aanvallen om de leiding in de wedstrijd over te nemen totdat hij twee keer hard ten val kwam. Vanaf een tiende plaats moest Herlings zich terug naar voren gaan vechten en wist er nog een goede vierde plaats uit te halen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij nu derde maar heeft slechts drie punten achterstand op de leider in het kampioenschap!

Commentaar Jeffrey Herlings: “Waar kan ik beginnen? De dag begon best goed maar vanaf daar ging het bergafwaarts. Mijn start was goed in de eerste manche maar ik kon in de eerste drie ronden niet in mijn ritme komen. Op een gegeven moment reed ik op een vierde plaats maar verloor ik veel tijd bij het passeren van Jorge Prado. Febvre en Seewer waren toen weg! Een derde plaats was nog steeds ok!

In de tweede manche wilde ik aanvallen en voor de overwinning gaan. Ik kwam aan op een tweede plaats en dacht dit wordt mijn manche. Toen ik over de finishbult kwam, wilde ik Tim aanvallen omdat ik voelde dat ik de snelheid had maar mijn motor begon te slaan waardoor ik ten val kwam. Het was mijn eigen fout maar nadien was mijn motor wat krom waardoor ik een aantal ronden nodig had om in mijn ritme te komen. Toen dit het geval was, liep ik in op Febvre totdat mijn hand voor de afsprong van de finish bult van het stuur schoot en ik afgeschoten werd. Dat was een harde klap en ik kwam zwaar ten val. Hierbij was de motor nog meer krom dan dat deze al was. Vanaf dat moment wist ik dat ik iets speciaals moest doen. Ik was teruggevallen naar een tiende plaats en ik moest blijven aanvallen omdat ieder punt telt.

Ik sta nu drie punten achter en weet dat het in mijn eigen handen ligt. Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt en de laatste twee Grand Prix’s zijn moeilijk geweest maar het is allemaal nog steeds mogelijk. Ik wil Tony bedanken. Alleen de grootste en de geweldigste kampioenen doen dit. Hij heeft vandaag niet alleen aan mij laten zien hoe loyaal hij is naar KTM maar hij heeft mij ook echt geholpen waardoor ik twee punten extra heb gescoord. Alleen een echte team player doet dat. Ook Jorge want ik heb hem drie keer moeten passeren in de manche. We hebben het als team aangepakt en ik wil ze hier enorm voor bedanken.”

Aankomende zondag staat de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Italiaanse Mantova. De finale van het kampioenschap is op de woensdag erna, eveneens in Mantova!

Uitslagen MXGP Garda 2021:
1. Jeremy Seewer (SUI), Yamaha (1-2)
2. Tim Gajser (SLO), Honda (4-1)
3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki (2-3)
4. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing (3-4)
5. Tony Cairoli (ITA), Red Bull KTM Factory Racing (5-5)
6. Jorge Prado (ESP), Red Bull KTM Factory Racing (7-6)

Tussenstand WK MXGP:
1. Romain Febvre 614 points
2. Tim Gajser 613
3. Jeffrey Herlings 611
4. Jorge Prado 502
5. Jeremy Seewer 498
6. Tony Cairoli 496