Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory racing team heeft in het Italiaanse Mantova de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op zijn naam geschreven. Na een valpartij in de beginfase van de eerste manche moest Herlings een inhaalrace rijden maar kwam gedurende de wedstrijd hard naar voren en wist de schade met een tweede plaats flink te beperken. In de tweede manche stormde Herlings naar de koppositie en controleerde de wedstrijd. Met deze zege wist hij zijn 98ste Grand Prix zege veilig te stellen.

De ontknoping van het wereldkampioenschap MXGP vind dit jaar plaats in Mantova. Herlings kwam met een achterstand van drie punten op de kopman naar Mantova en was er klaar voor om in de aanval te gaan. In de tijdtraining zette Herlings meteen de toon door al vroeg in de sessie een scherpe tijd op de klok te zetten. Dit bleek voldoende voor opnieuw een pole position.

Tijdens de eerste manche stuurde Herlings zijn KTM als derde door de eerste bochten en stootte gelijk door naar de tweede plaats, helaas kwam hij kort daarna ten val. Veel tijd en plaatsen gingen hierbij verloren waardoor de crosser uit Oploo terugviel tot buiten de top tien. Na een ijzersterke wedstrijd waarin hij ronde na ronde de snelste tijd liet noteren wist hij als tweede te finishen, dit op slechts één seconde van winnaar, Romain Febvre. Belust op revanche verscheen Herlings aan de start van de tweede manche en wist hierin gelijk de leiding in handen te nemen. Met een moordend tempo wist hij een gat te slaan op de concurrentie en reed onbedreigd naar de manchezege.

Met nog één wedstrijd te gaan heeft Herlings een achterstand van drie punten op WK-leider Romain Febvre.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik wist dat ik de tweede manche moest winnen. Ik wist Jorge en Romain gelijk na de start te passeren en wist een klein gaatje te slaan. Ik heb alles gedaan wat ik kon en nu is het gat weer drie punten. Het wordt woensdag een hele interessante wedstrijd. Ieder punt telt nu. Ik denk dat het tussen mij en Romain zal gaan en er staat veel op het spel. Het zal een mooie woensdag worden.’’

Daguitslag MXGP Mantova:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Romain Febvre 47 Pnt
3 Antonio Cairoli 38 Pnt
4 Tim Gajser 33 Pnt
5 Jeremy Seewer 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Romain Febvre 661 Pnt
2 Jeffrey Herlings 658 Pnt
3 Tim Gajser 646 Pnt
4 Antonio Cairoli 534 Pnt
5 Jorge Prado 532 Pnt