Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de eerste wedstrijd om het Spaans Kampioenschap in Montearagon veel wedstrijdritme op kunnen doen. Het was voor Herlings sinds eind december weer zijn eerste wedstrijd en deze wist hij met twee manche zeges op positieve wijze af te sluiten.

De voorbereiding op het naderende wereldkampioenschap verloopt soepel en daarom koos Herlings ervoor om bij de eerste wedstrijd van het Spaans Kampioenschap in Montearagon wedstrijdritme op te gaan doen. Het hele weekend wist hij goede tijden op de klok te zetten en dit resulteerde in de snelste tijd in de tijdtraining en een overwinning in de kwalificatieheat. Hiermee stond Herlings op pole position voor beide manches op zondag!

In de beide manches op zondag wist Herlings in zowel in de eerste als de tweede manche een hele goede start te pakken. Met een goed ritme zette hij beide manches naar zijn hand en sloot de wedstrijd winnend af.

Voor Herlings is dit een goede eerste wedstrijd van het seizoen. Ook in de aankomende twee weekenden zal Herlings wedstrijden rijden om het wedstrijdritme nog verder uit te bouwen. Dit zal hij doen in Lacapelle Marival, Frankrijk en Hawkstone Park, Engeland. De eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap staat gepland op 20 februari in Matterley Basin, Engeland.

Uitslagen Spaans Kampioenschap Montearagon:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Carlos Campano
3 Ander Valentín
4 Jose Butron
5 Simeo Ubach

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Brian Bogers
3 Jose Butron
4 Carlos Campano
5 Nil Aracarons

 

Picture by: @jpacevedophoto